• Adresa: Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 71
  • Licencirani izvođači programa osposobljavanja

VIS

VIS

Osnovan 1993. godine, VIS doo je porodična firma, poznat na domaćem tržištu kao jedan od najvećih proizvođača proizvoda od plastike za industriju i domaćinstvo i priznat kao pouzdan partner u mašinskoj industriji sa preko 25 godina iskustva u proizvodnji najkvalitetnijih mašinskih pozicija za klijente širom Evrope. Nalazimo se u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini.

Našom djelatnošću smo počeli da se bavimo 1989. godine kao mala, zanatska radionica.

Od 1998. godine počinje značajniji razvoj preduzeća. Ugovoreni su prvi poslovi za inostrano tržište vezano za mašinsku obradu pozicija, a u domenu proizvodnje plastike započinje plasman proizvoda u velike trgovačke centre u BiH.

Mjere zaštite na radu se rigorozno sprovode, a takođe kontinurano sprovodimo obuku radnika za primjenu ovih mjera.

Primjena ISO 9001:2015 standarda kvaliteta omogućuje nam da pružamo usluge u automobilskoj industriji i proizvodnji namještaj i proizvodimo mašinske pozicije i alate najvišeg kvaliteta, isporučene na vrijeme.

Odnos sa našim klijentima se zasniva na uzajamnom povjerenju i poštovanju.

Održavanje kvaliteta i kontinuirani rad na njegovom poboljšanju je osnovno opredjeljenje rukovodstva i svih zaposlenih

Proizvodi

Zapošljavamo 60 radnika i specijalizovali smo se za proizvodnju:

– Svih vrsta alata tj. kalupa za brizganje plastike i alata za deformaciju lima, kako za sopstvene potrebe tako i za potrebe domaćih i inostranih kupaca.Razvijamo i proizvodimo izuzetno kvalitetne alate za brizganje plastike za skoro bilo koju vrstu termoplastike (PP, PA, ABS, PE, PC …)

– Mašinska obrada (proizvodnja pozicija za automatizaciju (robotizaciju) procesa u automobilskoj, grafičkoj, tekstilnoj, industriji namještaja, pozicija koje se upotrebljavaju za iskorišćavanje solarne energije)

Kombinacija godine iskustva i stečenih znanja i vještina u mašinskoj obradi rezultirali su našom sposobnošću da izradimo visoko kompleksne pozicije. Na našim mašinama vršimo glodanje, struganje, bušenje, brušenje, eroziju različitih vrsta čelika, plastike…

U našem radu koristimo CATIA softver, Solidworks i AutoCAD i svi naši radnici su obučeni da ih koriste.

– Brizganje plasike (proizvodnja kućišta za uređaj za očitavanje potrošnje električne enrgije, pozicija za automobilsku industriju kao što su releji za brisač za vjetrobranska stakla i žmigavac, proizvodnja poklopaca za industrijske filtere, plastičnih proizvodi za domaćinstvo i sl.)

Proizvodnju vršimo brizganjem plastike. To je proizvodni proces u kojem proizvodimo proizvode raznih oblika i veličina od plastičnih materijala (plastičnog granulata).

Proces u mašini za brizganje plastike se odvija tako da se rastopljena plastika ubrizga u alat (kalup), koji je napravljen u željenom obliku. Kad se plastika ohladi, alat se može otvoriti i plastični dio se izbaci iz kalupa. Svojstva takve proizvodnje su: veliki kapacitet proizvodnje, visoka tolerancija proizvoda čak i u velikoj seriji, korišćenje različitih materijala, visok stepen automatizacije, mala količina otpada, poslije brizganja komada nije potrebna dodatna obrada.

Proizvodnja namjenskih plastičnih pozicija je naša specijalnost i možemo proizvesti kompletnu poziciju ili neku od komponenti.

Takođe vršimo CNC mašinsku obradu plastike.

Naša firma je jedna od rijetkih proizvođača metalnih i plastičnih pozicija u Bosni i Hercegovini koje imaju integrisan sistem razvoja i proizvodnje alata, brizganja plastike i precizne mašinske obrade.

Web: http://vis.ba/bs/home/

Bosnian Bosnian English English Serbian Serbian